Оновлена оперативна інформація про спалах сальмонельозу
станом на 14-00 22.07.2016

 

За період з 19.07.2016 по 22.07.2016, станом на 14-00 22.07.2016 зареєстровано:
- 37 випадків захворювання, з яких 5 дітей.
- Госпіталізовано 30 осіб, в тому числі 5 дітей.
- Отримують амбулаторне лікування – 7 осіб.
Госпіталізація проведена в обласну клінічну лікарню – 5; в обласну дитячу клінічну лікарню – 3 (в тому числі мати госпіталізованої дитини); у Вижницьку ЦРЛ (м.Вашківці) –  19 дорослих та 3 дітей;
За результатами мікробіологічних досліджень, в лабораторних пробах 4 (чотирьох) хворих, виділено сальмонелу ентерітідіс.
В ході епідеміологічного розслідування проводяться бактеріологічні, фізико-хімічні, вірусологічні дослідження.
З метою виявлення можливого джерела захворювання та недопущення повторного зараження, проведено бактеріологічне обстеження контактних осіб - працівників закладу на носійство патогенної мікрофлори кишкової групи, за результатами якого патогенної мікрофлори кишкової групи не виявлено.
За результатами лабораторних досліджень в змивах, відібраних з інвентарю на харчоблоці, виділено бактерії групи кишкової палички (БГКП), що свідчить про недотримання санітарно-гігієнічного, протиепідемічного та дезінфекційного режимів на харчоблоці.
В епідеміологічному розслідуванні приймають участь працівники Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області.
Проведення профілактичних та протиепідемічних заходів продовжується.
Ситуація знаходиться під контролем Державної установи «Чернівецький обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України».

 

НАВІГАЦІЯ